בהמשך להנחיות מאת המפקחת על הבנקים, מה-26 ביולי 2017 ומה-22 באוקטובר 2018, בקשר לאימוץ תקן בינלאומי EMV (להלן: "התקן"), המתייחס לאבטחת עסקאות תשלום בכרטיסי חיוב, הרינו לעדכן כי דרישת יישום התקן ע"י בנק ישראל, המחייבת בתי העסק, תחול מיום 1 בינואר 2019.
להלן עיקרי ההנחיה בקשר ליישום התקן, כפי שנדרשת ע"י בנק ישראל :
- אימוץ התקן יאשר קידום חדשנות, הגברת תחרות, והפחתת סיכוני זיוף ושימוש לרעה בכרטיסי אשראי.
- כהמשך להנפקת כרטיסי אשראי נושאי "צ'יפ חכם", נדרש גם שדרוג של המסופים הקיימים בבתי העסק.
- המסופים החדשים, מותאמי התקן, יצריכו את הלקוחות מחזיקי כרטיסי האשראי להקליד את הקוד של כרטיס האשראי בעת ביצוע עסקאות אשראי, בדומה למדינות באירופה ובארה"ב.
- על מנת לתמרץ את בתי העסק ליישום התקן והטמעת המסופים הנדרשים, נקבע "מנגנון הסטת אחריות לנזק",
על פיו – בכל מקרה של תשלום באמצעות כרטיס חיוב חכם בבית העסק, שבו לא מותקן מסוף בהתאם לתקן, הסולק יהיה אחראי להשיב ללקוח את סכום החיוב הנובע משימוש לרעה, והוא רשאי להסיט את האחריות לבית העסק. - תאריך תחולת מועד תחילת "מנגנון הסטת האחריות לנזק" נקבע ליום 1 בינואר 2019.
- יחד עם זאת, במטרה להקל עם בתי העסק הקטנים, הוחלט על מתן תקופת היערכות נוספת לבתי עסק שמחזור העסקאות שלהם מול הסולק אינו עולה על 5 מיליון ₪. לבתי עסק אלו, תאריך התחולה נקבע ליום 1 בינואר 2020.
לנוחותכם,
להלן קישור בנושא באתר הבית של שב"א : https://www.shva.co.il/emv/
בנוסף, מצ"ב רשימת שאלות ותשובות נפוצות שהופצה בנושא ע"י בנק ישראל.
אנו ממליצים, לבתי עסק שטרם הטמיעו מסופים תומכי התקן, לרבות התאמת התוכנה הנדרשת, לפעול להיערכות בהקדם, על מנת שלא להיות חשופים למנגנון הסטת האחריות לנזק במקרה של הונאה.